Снимка БГНЕС

Липсата на кворум провали извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС), на което трябваше да бъде изслушан кметът на София Васил Терзиев заради трафика в столицата, предаде БГНЕС.

Искането за извънредна сесия на местния парламент направиха от ГЕРБ-СДС. Регистрирани в зала тази сутрин бяха само 22 общински съветници. Последва прегласуване, след което стана ясно, че регистрирани са едва 26 от общинските съветници.

Групата на „Продължаваме промяната – Демократична България (Спаси София) не влезе в залата.

Веднага след провала на заседанието, Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС обвини ПП-ДБ-СС в саботаж. "Скриха се от софиянци", каза той.

Мирослав Боршош бе категоричен, че няма политически акт в това извънредно заседание, защото хората, които висят с часове в задръствания, са от всички политически сили. „Хората, които дишат два пъти по-мръсен въздух, са от всички политически сили“, отбеляза той.

Общинският съветник подчерта, че най-големият орган на София за дебати и решения – СОС, е бил бойкотиран от самите управляващи.

„Какво костваше на кмета и на управляващите да проведем един дебат, за да решим проблемите на софиянци“, попита Боршош. Според него днес управляващите показаха, че не са способни не само да дават решения, не са способни да дискутират и ги е страх.

„Те не избягаха от нас, от извънредната сесия, те избягаха от стотици въпроси. И другата седмица, ако трябва, ще има извънредна сесия. Ще има още извънредни заседания, няма да оставим града така“, увери той.

„Проблемът е, че не ГЕРБ е опонент на настоящото управление, най-големият опонент на това управление е ежедневието на гражданите“, каза и Прошко Прошков.

Преди началото на извънредното заседание Ваня Григорова обяви, че няма да участва в него, защото то е с предизборна цел. От „Синя София“ също отаказаха да участват „в този фарс“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase